Xbody

CUM FUNCȚIONEAZĂ STIMULAREA ELECTRICĂ A MUSCULATURII (EMS)?

În prezent, știm cu toții că mușchii au nevoie de stimuli pentru a se activa. În viața de zi cu zi, acești stimuli sunt declanșați prin sistemul nervos central și transmiși spre coloana vertebrală și nervi la mușchii corespunzători. Din punct de vedere somatic, acești stimuli endogeni sunt de natură electrică, adică produși în mod natural în corpurile noastre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CU ALTE CUVINTE, TEHNOLOGIA EMS NU REPREZINTĂ ALTCEVA DECÂT O INTENSIFICARE INTENȚIONATĂ A STIMULILOR ELECTRICI PROPRII AI CORPULUI, DAR APLICATĂ DIN EXTERIOR.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, rezultatele optime se obțin atunci când se îmbină condiția fizică funcțională și stimularea electrică. Cu alte cuvinte, pentru fiecare exercițiu care duce la contracția mușchilor există în plus un impuls electric exterior corespondent, reglat direct pe grupa musculară. Mușchiul suportă o creștere suplimentară a tensiunii, recrutând și angajându-și fibrele, astfel generând un reglaj mai eficient al stimulului.

STIMULAREA ELECTRICĂ A MUȘCHILOR (EMS) VĂ POATE AJUTA LA FORTIFICAREA MUȘCHILOR SLABI. EXISTĂ O SERIE DE TEORII DESPRE MODUL ÎN CARE  TEHNOLOGIA EMS POATE CONTRIBUI LA TONIFIEREA MUȘCHILOR.

Un posibil motiv este că, atunci când o persoană contractă la maxim un mușchi, în cel mai bun caz doar 30% dintre fibrele musculare se află într-o stare de contracție. Restul de 70% sunt într-o stare de recrutare latentă și în așteptare atunci când fibrele care se contractă obosesc. Cu tehnologia EMS, poți stimula electric aceste fibre musculare aflate în stare de repaus pentru a le îmbunătăți rezistența.  Din punct de vedere clinic, se pare că tehnologia EMS este mai eficientă atunci când mușchii sunt foarte slăbiți, respectiv în acele situații în care întâmpini dificultăți la efectuarea exercițiilor antigravitaționale.

UN ALT FACTOR DE LUAT ÎN CALCUL ESTE FAPTUL CĂ TEHNOLOGIA EMS ACȚIONEAZĂ PRINTR-O CREȘTERE  A VITEZEI DE ACTIVARE A UNITĂȚII MOTORII.

Ca să explicăm pe înțelesul tuturor, sunt necesare aproximativ 10.000 de repetiții pentru activitatea ta cerebrală pentru a învăța cum să transmită repede un mesaj mușchilor prin intermediul celor mai rapide căi nervoase. Acest șablon de contracție devine „engrama memoriei” tale. Cu cât mai frecvent este recrutat mușchiul, cu atât corpul devine mai abil în identificarea celui mai rapid mod de recrutare a mușchiului respectiv. Tehnologia EMS îți poate oferi contracții repetate pentru a accelera acest proces de învățare.

Există câteva tipuri de mușchi implicați

în mișcările zilnice naturale

și în antrenamentul zilnic al corpului.

 

Fibre musculare de tip 1 (fibre cu contracție lentă)

  • În timpul mișcării normale, fibrele musculare lente de tip 1 (fibre cu contracție lentă) sunt implicate în viața de zi cu zi.

Fibre musculare de tip 2 (fibre cu contracție rapidă)

  • Deși fibrele musculare de tip 2 sunt mai relevante în antrenamentul la sală, fiind rapide și puternice, acestea se dezvoltă numai prin antrenament de înaltă intensitate.
  • Prin utilizarea tehnologiei EMS, fibrele musculare de tip 2 sunt implicate și antrenate, dând rezultate rapide.

STIMULARE MUSCULARĂ SINCRONIZATĂ (SYNCHRONIZED MUSCLE STIMULATION)

Un al avantaj al antrenamentului de tip EMS în studiourile Fit Express™ față de antrenamentul convențional este că aproape toate unitățile motorii sunt activate simultan. Aceasta înseamnă că poți antrena toate cele 9 grupe majore de mușchi în același timp, comparativ cu antrenamentul convențional într-o sală unde îți antrenezi câte o grupă de mușchi după alta. Trebuie să ții cont și de faptul că, pe durata antrenamentului obișnuit, nu poți antrena tot corpul în 20 de minute, avantaj pe care tehnologia EMS ți-l oferă.

Așadar, pentru a înțelege cu adevărat conceptul, avem nevoie de un exemplu simplu, respectiv activarea grupelor de mușchi agoniști și antagoniști (biceps și triceps), care sunt antrenate simultan cu tehnologia EMS.

TONIFIERE MUSCULARĂ FOARTE EFICIENTĂ

Cu ajutorul tehnologiei EMS se acționează și asupra fibrelor musculare joase în vederea tonifierii acestora datorită parametrilor de antrenament, care pot fi selectați liber.

Aceasta înseamnă că, spre deosebire de antrenamentul convențional la sală, tehnologia EMS nu solicită resurse mari de timp, dar poate implica și exerciții care se execută în timpul ședințelor de Yoga sau Pilates.

Acestea sunt doar câteva dintre avantajele oferite de antrenamentul de tip EMS.

PE SCURT, TEHNOLOGIA EMS ÎȚI OFERĂ:

PE SCURT, TEHNOLOGIA EMS ÎȚI OFERĂ:

ECONOMIE DE TIMP

Este un exerciții de contracție simultană a tuturor mușchilor, prin urmare vei petrece doar 20-25 de minute antrenându-te.

OBȚINEREA PROCENTULUI OPTIM DE GRĂSIME CORPORALĂ

Întrucât este vorba despre un exercițiu de tonifiere, eficient, îți schimbă metabolismul și modul în care corpul   tău arde caloriile. Este un instrument foarte eficient pentru a slăbi și a elimina grăsimile încă de la prima sesiune de antrenament.

CREȘTEREA MASEI MUSCULARE

Electrozii sunt plasați pe fiecare grupă musculară importantă, astfel toate impulsurile își ating ținta. Este ușor și nu poți da greș cu acest tip de antrenament întrucât fiecare mușchi se contractă, așa cum ar trebui.

ARTICULAȚII PROTEJATE

Impulsurile electrice acționează direct asupra mușchilor, nu se exercită presiune asupra articulațiilor, prin urmare, acestea nu sunt solicitate, așa cum se întâmplă deseori în cazul exercițiile convenționale cu greutăți.

PROBLEME DE SPATE AMELIORATE

Echipamentul de antrenament include electrozi de-a lungul coloanei vertebrale, deci sunt antrenați și mușchii care susțin postura, care sunt rareori antrenați.  Astfel, acești  mușchi se fortifică, ceea ce  poate duce la ameliorarea durerilor de spate.

ECHILIBRAREA SISTEMULUI MUSCULAR

Electrozii încorporați pot stimula și dezvolta toate toate grupele musculare sau doar pe cele selectate, dacă se dorește, astfel că inclusiv„verigile mai slabe” ale corpului pot fi tonifiate.