Cavitatia

CAVITAȚIA (LIPOSUCŢIA VIRTUALĂ)

 Cavitatia prin ultrasunete (liposuctia virtuala) este o procedura nechirurgicala sigura prin care se pot elimina depozitele de grasimile localizate in diferite zone ale corpului: abdomen, sub barbie, pe brate, pe solduri, pe fese si pe coapse.
Cavitatia contribuie la combaterea celulitei, a adipozitatii subcutanate, la atenuarea maxima a vergeturilor si implicit la remodelarea corporala.

• Efectul de cavitatie – Ultrasunetele cu frecventa in jur de 40 KHz produce la nivel celular o scadere a presiunii lichidului inferioara celei a gazului ceea ce induce formarea de bule microscopice;
• Prin efectul mecanic, microundele determina fisurarea membranei adipocitelor care conduce la implozia celulelor adipoase.

cavitatie.JPG

Numarul de sedinte de tratament prin cavitatie necesar pentru rezolvarea problemelor fiecarei persoane este diferit, in functie de tipul de probleme pe care le are fiecare. In principiu, sunt indicate intre 6 si 10 sedinte de tratament. O sedinta de tratament prin cavitatie tine 40 – 50 de minute. In timpul unei sedinte de tratament prin cavitatie, aplicatorul aparatului este glisat pe piele peste o pelicula gel conductor. Tratamentul este local, pe zonele cu probleme. Se lucreaza 20-30 minute cu cavitatie, apoi se continua cu drenajul. Rezultatele sunt vizibile dupa a treia sedinta si se manifesta prin scaderea in dimensiuni (centimetri).
Dupa un set de tratamente este indicat, la fiecare 3 luni, un tratament de mentinere.
Pentru obtinerea unei performante mai bune, este recomandat sa se efectueze si un drenaj limfatic, care poate fi facut prin endermologie sau masaj prin presiune. Rezultate: inca de la inceputul sedintelor de cavitatie se poate observa o puternica actiune de distrugere a tesutului adipos, reducerea consistentei masei adipoase si o remodelare progresiva a profilului corporal. Concomitent se va observa si disparitia aspectului de coaja de portocala cu eliminarea clasicilor noduli celulitici, o buna oxigenare si revascularizare a tesutului subcutanat, o refacere a microcirculatiei periferice si al drenajului lichidelor stagnante precum si o ameliorare a tonusului si elasticitatii epidermei.
 

Avantajele aplicarii procedurii cavitatiei cu ultrasunete sunt:
– lipsa durerii;
– tratament fara riscuri si non invaziv;
– rezultate vizibile din prima saptamana de tratament;
– indepartarea celulelor de grasime pentru totdeauna;
– eficienta certa in cazul acumularilor de grasime superficiale si non-volumetrice;
– tonifierea tesutului conector;
– eficienta in tratamentul anticelulitic.

Contraindicatiile pentru tratamentul cu cavitatie includ: astm brosic, diabet, cancer, tromboflebita, hipertrigliceridemie (colesterol ridicat), steatoza hepatica sau orice afectiune a ficatului, pietre la rinichi ori alte deficiente renale, leziuni dermatice, cicatrici, hernie sau boli de piele in zona supusa tratamentului, anumite boli ereditare, epilepsie, dereglari ale tensiunii arteriale sau boli cardiace, afectiuni vasculare grave, tija metalica, stimulator cardiac sau alte dispozitive electronice implantate, interventii chirurgicale recente (5-6 luni), perioadele de sarcina sau menstruatie, alaptare, hemofilie sau tratament cu anticoagulante.

Recomandari:
Pentru ca fiecare sedinta echivaleaza, pentru ficat si rinichi, cu o masa copioasa, cu foarte multe grasimi (colesterolul si trigliceridele eliberate se descarca in ficat si rinichi) persoanelor care apeleaza la tratamentul cu ultrasunete prin cavitatie li se recomanda:
• Cu o zi inainte de tratament sa tina o dieta bazata numai pe alimente cu un continut mic de grasimi.
• Vreme de 72 de ore dupa tratament este total contraindicat sa fie consumate alimente cu un continut mare de grasimi.
Pentru obtinerea unor rezultate optime, este recomandat ca in acelasi interval de 72 de ore dupa fiecare sedinta de tratament de slabire sa fie consumate alimente sarace atat in grasimi cat si in zaharuri, dar cu continut ridicat in fibre (legume, fructe) precum si lichide neindulcite.
Imediat dupa tratament este recomandabil sa se bea aprox. 2 litri de apa plata.