Drenaj limfatic

PRESOTERAPIE – DRENAJ LIMFATIC

Preso-drenajul este o terapie simpla, care se face cu ajutorul unui costum pneumatic, ce actioneaza asupra ganglionilor limfatici si a sistemului limfatic. Ajuta la sporirea imunitatii,  la detoxifierea organismului, prin imbunatatirea circulatiei limfatice, la eliminarea retentiei hidrice si la slabit.

De ce este atit de important, sistemul limfatic? Pentru ca, daca nu l-am avea, ne-am umfla ca niste baloane.

Ce este presoterapia?

  Este o metoda relativ noua,prin care se face  drenaj limfatic. Foloseste o tehnologie avansata, atat pentru a trata vasele de sange si insuficienta sistemului limfatic, cat si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor, retinerea de apa. Este o procedura antistres, relaxanta, cu rezultate deosebite in slabire.

De ce este important sa facem drenaj limfatic si sa curatam limfa ?

In cazul femeilor care au suferit mastectomii, drenajul limfatic reprezinta o parte importanta a tratamentului post operator. Cu recomandarea oncologului, drenajul se face pentru a suplini activitatea ganglionilor limfatici care au fost extirpati si trateaza/previne limfoedemul (umflarea bratului). Acest tratament este foarte indicat persoanelor cu probleme de retenţie hidrică, de circulaţie periferică. Tratamentul este recomandat în mod special persoanelor ce nu mai au rezultate în cadrul altor tratamente de slăbit. Se pierd cm prin eliminarea de lichide aflate în exces, din organism.

Se elimină depozitele de toxine și deșeuri metabolice, acestea eliminându-se prin urină.

Se îmbunătăţește circulaţia sangvină periferică. Limfă transportă substanţele nutritive în sânge şi preia toxinele rezultate din arderile celulare. Limfa este un lichid transparent, care circulă prin spaţiile intercelulare, vasele şi ganglionii limfatici şi care realizează schimbul de substanţe între sânge şi celule. De asemenea, se ştie că ganglionii limfatici sunt responsabili cu producerea celulelor protectoare ale organismului, iar atunci când activitatea lor nu se desfăşoară normal, suntem lăsaţi fără apărare în faţa “invadatorilor”.  

Acumularea în exces a reziduurilor în organism afectează funcţionarea normală a sistemului limfatic şi conduce în timp la slăbirea imunităţii, creşterea în greutate şi la instalarea unor afecţiuni grave. Detoxifierea limfatică se realizează cu ajutorul preso-drenajului care are rolul de a curăţa limfa şi sângele, ajutând la îmbunătăţirea circulaţiei limfatice prin stimularea funcţiei ganglionilor limfatici.

 

 

Contraindicaţii

Varice, ulcer varicos, flebite și tromboflebite, cancer, astm bronșic,febră, sarcină, stimulator cardiac sau boli ale inimii, boli cerebrovasculare, ligmente artificiale, articulaţii metalice sau implanturi cu silicon, inflamaţii sau răni în zona tratată.