Criolipoliza

Ce este Criolipoliza?

 

 

 

Criolipoliza este o formă de tratament non-invaziv care elimină celulele de grăsime subcutanată localizate în diverse zone ale corpului, în special zonele-problemă ale femeilor: zona abdominală, coapsele și zona fesieră. Testele clinice au demonstrat că este cea mai eficientă metodă de liposucție nechirurgicală, mai ales dacă este combinată cu Radiofrecvență sau Cavitație.

 

Ce se întâmplă în timpul tratamentului?

Celulele grase, denumite adipocite, au un conținut mare de grăsimi saturate care sunt foarte vulnerabile la rece. Când se aplică rece asupra adipocitelor, acestea se descompun în mod natural, fără a deteriora țesuturile. Imediat ce adipocitele au fost înghețate, celulele se descompun gradual și eliberează lipide care sunt eliminate de corp într-o perioadă de 1-3 săptămâni, astfel reducându-se volumul zonei tratate.

 

  

Pacientul în timpul tratamentului

Procedura nu este dureroasă pentru pacienți. Ei simt la început o presiune în zona de tratament (datorită vacuum-ului) și apoi o senzație de frig locală, în special la începutul procedurii.

Dupa finalizarea procedurii, de obicei, în zona de tratament va fi prezentă o roșeață și o oarecare amorțeală care poate dura câteva ore. În mod excepțional pot apărea mici hematoame care vor dispărea în câteva zile.

Pacientul se poate întoarce imediat după tratament la activitățile sale zilnice fără a simți un disconfort.

 

Câte ședințe sunt necesare? Care vor fi rezultatele și când vor fi vizibile?

 

 

În funcție de grosimea stratului de grăsime sunt necesare 1 pâna la 3 ședințe a câte 30 de minute. Perioada dintre ședințe trebuie să fie de minim 45 de zile.

Pierderea va fi între 3-15 mm. În ceea ce privește procentul de țesut adipos, acesta se va reduce cu aproximativ 30%. Aproximativ 40% din rezultate vor începe să fie vizibile după 15 zile, dar perioada optimă pentru a putea observa rezultatele este de minim 6 săptămâni. După această perioadă se poate recomanda sau nu o nouă ședință de tratament.

 

Rezultate

 

 

 

 

Rezultatele criolipolizei constau în reducerea vizibilă și naturală a țesutului gras, fără a experimenta metode invazive, metode chirurgicale ca liposcuția.

Adipocitele (celulele grase) sunt eliminate treptat și definitiv prin metabolismul natural al corpului. Cu o dietă normală și cu exerciții fizice rezultatele vor fi durabile.

 

Contraindicații

Sarcina, perioada de alăptare, cancer, inflamații acute, probleme renale, ale ficatului, persoane cu pacemaker, diabet, epilepsie, eczeme, boli ale pielii în zona de tratament, implanturi de metal și plastic.